Hvordan bruke Blender undervisningvideoer, del 2

I forrige innlegg Hvordan bruke undervisningsvideoer tok vi utgangpunkt i Blendergurus video How to make a Cave. I innlegget Materialer med Cycles sees noen av de ulike materialene som kan brukes i Blender.

Nå skal vi se nærmere på det å legge til et materiale med Image Texture. I Blender brukers begrepet UV Mapping om dette.

UV Mapping er å legge et 2 dimensjonalt foto på en 3D form. På bildet under er modellen av hulen sett ovenfra til venste, og til høyre er formen brettet flatt ut.

UV Mapping i Blender. 3D modellen av hulen er brettet flatt ut i ruten til høyre.
UV Mapping i Blender. 3D modellen av hulen er brettet flatt ut i ruten til høyre.

I denne bloggen vil vi komme nærmere inn på materialer og bruk av fotografier som materiale på 3D modellene, men nå i første omgang er det meste for å gjøre muligheten i Blenderprogrammet mest mulig kjent.

Når vi jobber med materialer, så anbefales det å jobbe med dem i Cycles Render. Hvis du vil vite mer om forkjellene, så anbefales denne videone, også av Blenderguru, Introduction to Cycles.

I neste blogginnlegg kan dere se stillbilder fra hele prosessen med å lage en hule. Også diamantsteinene som så vidt er påbegynt, vil integreres i hulen.

Cave02-600samples

Legg igjen en kommentar